Colesław

colesław

Szukasz sprawdzonego sposobu na colesław Thermomix? Już nie musisz spędzać czasu na krojeniu każdego składnika i wyciągania mnóstwa naczyń. Szybki przepis na popularny dodatek do obiadu, jakim jest surówka colesław Thermomix możesz wykonać w kilka chwil. Jak zatem ją zrobić?

Jak zrobić dodatek do obiadu, jakim jest surówka colesław Thermomix?

Jeśli nie wiesz, jak zrobić surówkę colesław Thermomix, to spieszymy z pomocą. Poniżej znajdziesz szybki przepis na ten smakowity i bogaty w składniki odżywcze dodatek do głównych dań. Przygotuj więc:

  • 2 marchewki,
  • 370 gram kapusty białej,
  • 20 ml octu jabłkowego,
  • 60 gram majonezu,
  • 15 gram musztardy
  • pół łyżeczki cukru
  • sól i pieprz według uznania

Marchew obierz, pokrój na mniejsze kawałki, a następnie umieść w naczyniu urządzenia kuchennego. Ustaw tryb siekania na prędkość 5, przez 4 sekundy. Następnie dodaj obraną i oczyszczoną z wewnętrznego rdzenia kapustę, a także majonez, przyprawy, ocet, musztardę i poszatkuj wszystko, ustawiając prędkość 4, przez 4 sekundy. Następnie wymieszaj całość przez kolejne 4 sekundy. Taka sałatka colesław Thermomix doskonale smakuje schłodzona, dlatego warto umieścić ją minimum na pół godziny w lodówce, przed podaniem.

Ile czasu przygotowuje się sałatkę colesław Thermomix?

Przygotowanie sałatki colesław Thermomix jest ekspresowe i nie wymaga wiele pracy. Największą uwagę należy skupić podczas obierania warzyw, aby je oczyścić ze zbędnych części. Natomiast reszta pracy należy do niezastąpionego urządzenia kuchennego. Ile czasu zajmuje wykonanie dodatku do mięsa, jakim jest sałatka colesław Thermomix? Około 10 minut. Tego typu surówka może być dodatkiem do dań mięsnych, czy też rybnych. Jest najczęściej podawaną sałatką na polskich stołach, a także najchętniej wybieranym dodatkiem do zimnej płyty na wszelkich przyjęciach oraz imprezach. Za jej popularnością stoi również łatwość jej przygotowania oraz modyfikowania poszczególnych składników przepisu. Często bowiem występuje z cebulą, lub też z mlekiem – można również pokusić się o użycie innych przypraw – słodkiej papryki wędzonej, lub też ostrej.